Η νέα εσοδεία τρέχει....!

Οκτώβριος 2013

Η νέα σωδειά μας μόλις ξεκινάει στον Άστρικα.


Ιαπωνική & Κρητική γαστρονομική επίδειξη στα Χανιά, Κρήτη

17 Απριλίου 2013

Η κα Etsuko Yoshida και η κα Sachiko Kudo, στελέχη της First International Corporation, καλεσμένοι της Βιολέα, συνόδεψαν τους σεφ και εστιάτορες, κ. Takashi Jomae και Keiichiro Okubo, σε μια διήμερη γαστρονομική εκδήλωση, στην οποία εξερευνήθηκαν τεχνικές της Ιαπωνικής και Κρητικής κουζίνας.

Ο executive chef του ξενοδοχείου Minoa Palace Resort and Spa, κ. Γιάννης Tσιβουράκης, διηύθυνε μια μαγειρική επίδειξη, όπου παραδοσιακά ιαπωνικά και κρητικά πιάτα παρασκευάσθηκαν με τοπικά κρητικά προϊόντα και βιολογικό ελαιόλαδο της Βιολέα.

Ο σεφ Γιάννης παρουσιάζει στους επισκέπτες μας κάποια κρητικά παραδοσιακά πιάτα, με την προετοιμασία και την παρουσίαση υψηλής μαγειρικής.

Η κα Yioshida και η κα Kudo φόρεσαν ποδιές και βοήθησαν τον σεφ Okubo να καθαρίσουν τα κουκιά για τη σούπα. Ταυτόχρονα ο σεφ Jomae ετοίμαζε το ρύζι στον ατμό για σούσι, προσθέτοντας ελαιόλαδο σε αυτό.

Ελληνική σαλάτα και σούσι δίπλα- δίπλα, με το ελαιόλαδο ως κοινό συστατικό.

Ιαπωνικό sachimi γαρνιρισμένο με βιολογικό ελαιόλαδο και σαλάτα ατμού με κρητικούσ ασκολύμπρους.


Οινογευσία επώνυμων Κρητικών κτημάτων

17 Απριλίου 2013

Οι Ιάπωνες καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς απ όλη την Κρήτη και να δοκιμάσουν τοπικές και διεθνή ποικιλίες.


Το Πανεπιστήμιο των Ορέων στην Βιολέα

8 Απριλίου 2013
  • - Dr. Ioannis Pallikaris, founder of UoM, professor of ophthalmology and Dean of the University of Crete
  • - Mr. Dimitris Lydakis, professor of Oenology at the Technical Educational Institute
  • -

Η φιλοσοφία του Πανεπιστημίου των Ορέων

"Μεταξύ των στόχων του Πανεπιστημίου των Ορέων είναι η προστασία του ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω σύγχρονων εργαλείων διαχείρισης για την αποτροπή της εκμετάλλευσης που αφορούν τους φυσικούς πόρους, την εξόντωση της παραβατικότητας και ανεξαρτησία από το δανεισμό και την επιδοτούμενη προσανατολισμένη οικονομία. Το έργο, ως εκ τούτου, φιλοδοξεί αφενός να αποκαταστήσει τις χαμένες ανθρώπινες σχέσεις και την πολιτιστική ταυτότητα των μικρών κοινωνιών, και να επαναπροσδιορίσει, από την άλλη, την ανθρώπινη ευτυχία στο πλαίσιο των δεικτών ανθρώπινης ευμάρειας και όχι ως οικονομικά δεδομένα. "University of the Mountains"

University of the Mountains, www.panoreon.gr


Πρόγραμμα κατάρτισης Οικοτουρισμού

1 έως 3 Οκτωβρίου 2012

Εναρκτήρια συνάντηση για το Πρόγραμμα κατάρτισης Οικοτουρισμού, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Πολιτισμός Δια Βίου Μάθηση, Leonardo da Vinci. Οι συμμετέχοντες από έξι χώρες συναντήθηκαν στη ΒΙΟΛΕΑ και εργάστηκαν για την απόκτηση μιας κοινής κατανόησης για το περί τίνος πρόκειται ο βιώσιμος και οικολογικά ευαίσθητος τουρισμός.

Εκπρόσωποι από την Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα κατά την πρώτη συνεδρίαση του προγράμματος.

Η Χλόη Δημητριάδη παρουσιάζει το πρόγραμμα οικολογικού τουρισμού που εφαρμόζει η Βιολέα.


Η κρατική Πολωνική TV επισκέπτεται την Βιολέα.

August 2, 2012

Ο Pascal Brodnicki, ένας διάσημος σεφ και TV προσωπικότητα στην Πολωνία, επισκέφθηκε την Biolea με ένα πλήρωμα από το πολωνικό εθνικό τηλεοπτικό κανάλι (TVN), προκειμένου να αναδείξει, με τη βοήθεια του σεφ Γιάννη Αποστολάκη, Πρόεδρο του Δικτύου Κρητικής Μαγειρικής, τη χρήση του ελαιολάδου στην δημιουργία σαλάτας με ντόπια υλικά της Κρήτης.


Επίσκεψη του BBC στην Βιολέα

Ένα συνεργείο του BBC κανάλι ειδήσεων επισκέφθηκε την ΒΙΟΛΕΑ και ξεναγήθηκε στα παραδοσιακά - βιολογικά προϊόντα που παράγονται στην ΒΙΟΛΕΑ η οποία αποτελεί ένα σημαντικό Κρητικό γαστρονομικό προορισμό. Fast Track είναι μια νέα ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίζεται στις ειδήσεις του BBC World. Είναι ένα 30λεπτο πρόγραμμα που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, και προβάλλεται εβδομαδιαία διεθνώς. Η εκπομπή Fast Track Ενημερώνει ταξιδιώτες για τα παγκόσμια ζητήματα που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στα διεθνή ταξίδια τους. Παρέχει εικόνα για την πολιτική, την οικονομική, την κοινωνική και την ασφάλεια του κλίματος για τις χώρες που κανείς ταξιδεύει.

Η Zoe Novack, μια ανεξάρτητη οδηγός και ειδικός σύμβουλος μαγειρικής συνόδεψε το συνεργείο του BBC σε μια γευσιγνωσία βιολογικού ελαιολάδου άλεσης πέτρας και ψυχρής πίεσης.


Γαστρονομική εκδήλωση δημιουργεί εγχειρίδιο χρήσης για το κρητικό ελαιόλαδο

17 Μαρτίου 2012
"Με την Έλενα Παραβάντη RD ανταποκρίτρια του Olive Oil Times Υγεία | Ανταπόκρηση από την Αθήνα Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών της Ιταλίας στο Bra, είχαν τη σπάνια ευκαιρία να μάθουν πώς το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για την κρητική κουζίνα και να δοκιμάσουν παραδοσιακά Κρητικά πιάτα. Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν εκπροσωπευτικά της διατροφής των ανθρώπων της δεκαετίας του 60 και προγενέστερα. Όταν στην Κρήτη είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής νόσου, με την υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου (σχεδόν όλα τα πιάτα έχουν το ελαιόλαδο ως κύριο συστατικό τους), και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο.


Αποστολή του National Geographic

2 Νοέμβρη 2011

Η αποστολή Olive Odyssey έκανε μια στάση στα Χανιά για να επισκεφθεί την ΒΙΟΛΕΑ και να καταγράψει την ανανεωμένη παραδοσιακή μέθοδο της άλεσης πέτρας και την κρύα πίεση του ελαιολάδου. Η αποστολή έχει αναλάβει ένα ταξίδι 3.500 χλμ. με ένα ιστιοφόρο από την Ισπανία προς τη Μέση Ανατολή, και ακολουθεί τους εμπορικούς δρόμους των πρώτων ναυτικών εμπόρων για να εξερευνήσετε τα εδάφη ανάγλυφα από την ελιά και να αποκαλύψει πώς η ελιά έφτασε για πρώτη φορά σε αυτές τις ακτές. Αυτή η αποστολή του National Geographic, πραγματοποιείται από τον Αύγουστο έως Δεκέμβριο του 2011, υπό την εποπτεία των best-seller συγγραφέων Julie Angus και ο Colin Angus και θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός βιβλίου και ντοκιμαντέρ.


Διεθνή διάσκεψη Olivebioteq 2011

2 Νοέμβρη του 2011

Η συμμετοχή επιστημόνων από τη διεθνή διάσκεψη Olivebioteq 2011, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, επισκέφθηκε Biolea όπου η αναβίωση παραδοσιακή μεθόδου παραγωγής ελαιολάδου άλεσης πέτρας και ψυχρής πίεσης παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δημητριάδη της Biolea.


Η επίσκεψη του κ.Jean-Louis Barjol.

1 Νοεμβρίου, 2011

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. Jean-Louis Barjol, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Δρ Χαρτζουλάκη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΛΕΑ και ξεναγήθηκε στην ανανεωμένη μέθοδο παραγωγής ελαιολάδου άλεσης πέτρας και ψυχρής πίεσης παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δημητριάδη της Biolea.