Ξεκινώντας από τον ιδρυτή της εταιρείας Γιώργο Δημητριάδη, και έπειτα από 30 χρόνια πειραματισμού και καινοτομίες η BIOLEA έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής ελαιολάδου με μυλόπετρες και ανοξείδωτα φίλτρα πίεσης ώστε να παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με μοναδικό και βιώσιμο τρόπο. Η επιχείρηση της BIOLEA είναι καθετοποιημένη μονάδα single estate καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης.
Οι εγκαταστάσεις τις BIOLEA είναι επισκέψιμες και προσφέρουν στον επισκέπτη ξεναγήσεις και εμπειρίες με στόχο την πληροφόρηση για την παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, την γευσιγνωσία ελαιολάδου και την ανάδειξη του ελαιολάδου στην γαστρονομία.
Η γαστρονομική εμπειρία στην BIOLEA έχει ως βάση το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά έχει ως απώτερο σκοπό να αναδείξει την αυθεντική Κρητική κουζίνα με μια πειραματική και σύγχρονη πινελιά .
Στην ΒΙΟΛΕΑ, αγωνιζόμαστε για την τελειότητα, συνδυάζοντας την καινοτομία με την παράδοση, παραμένοντας περιβαλλοντικά υπεύθυνοι, και προωθώντας ενεργά τον βιώσιμο τουρισμό.