×

Το ελαιόλαδο Single Estate και καθετοποιημένης παραγωγής, όπως και τα κρασιά κτημάτων, φημίζονται και ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες τους, οι οποίες επηρεάζονται από τοπικούς φυσικούς παράγοντες όπως το έδαφος, το υψόμετρο, το μικροκλίμα και την ποικιλία της ελιάς. Οι τεχνικές καλλιέργειας και παραγωγής προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του προϊόντος. Στη Biolea Astrikas Estate, οι ελιές συλλέγονται με προσεκτικές τεχνικές στις αρχές Οκτωβρίου και μεταφέρονται μέσα σε ελάχιστες ώρες στο ελαιουργείο για να ξεκινήσει η διαδικασία άλεσης, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέγιστα αρώματα και διατροφική αξία των καρπών της ελιάς.  Η ευθύνη και ο ποιοτικός έλεγχος της καλλιέργειας, της συγκομιδής, της παραγωγής, της αποθήκευσης και της εμφιάλωσης είναι όλα υπο τον έλεγχο του κτήματός μας.

Οι ελαιώνες μας στον Άστρικα Κισσάμου, με θαλάσσιο νησιώτικο μικροκλίμα, ιδανικό υψόμετρο 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και άνυδρη βιολογική καλλιέργεια προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο της Κορωνέϊκης ποικιλίας προερχόμενο από μυλόπετρες και πιεστήρια.