Το ελαιόλαδο επώνυμου αγροκτήματος, όπως και τα κρασιά κτημάτων, φημίζονται και ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες τους, οι οποίες επηρεάζονται από τοπικούς φυσικούς παράγοντες όπως το έδαφος, το υψόμετρο, το μικροκλίμα και την ποικιλία της ελιάς. Οι τεχνικές καλλιέργειας και παραγωγής προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του προϊόντος.
Οι ελαιώνες μας στον Άστρικα Κισσάμου, με θαλάσσιο νησιώτικο μικροκλίμα, ιδανικό υψόμετρο 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και άνυδρη βιολογική καλλιέργεια προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο της Κορωνέϊκης ποικιλίας προερχόμενο από μυλόπετρες και πιεστήρια.