Η Βιολέα ανταποκρίθηκε επιτυχώς στην πρόκληση του να φέρει το παλαιωμένο παραδοσιακό σύστημα παραγωγής ελαιολάδου στα σημερινά αυστηρά πρότυπα παραγωγής τροφίμων εφαρμόζοντας τεχνολογία αιχμής και λειτουργώντας από σταθερή επιστημονική βάση. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Biolea Astrikas Estate είναι ένα από τα ελάχιστα τυποποιημένα ελαιόλαδα άλεσης με μυλόπτερα και ψυχρής πίεσης με υδραυλικά πιεστήρια που εξακολουθούν να παράγονται παγκοσμίως.
Με πάνω από τριάντα χρόνια πειραματισμών και καινοτομιών, η οικογένεια Δημητριάδη έχει βρει μοναδικές μεθόδους για να αναδείξει την παραδοσιακή παραγωγή ελαιολάδου, όπως αλέθοντας την πάστα ελιάς σε μικρότερες παρτίδες για να αποτρέψει την οξείδωση και χρησιμοποιώντας φίλτρα από ανοξείδωτο αντί για πλαστικό ή φυσικές ίνες για να κρατήσει υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η παραδοσιακή μέθοδος απαιτεί σκληρή εργασία, εξειδίκευση και εμπειρία. Παρ ‘όλα αυτά, η Biolea έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση και την προώθηση αυτής της «αργής» μεθόδου, επειδή παράγει ελαιόλαδο της υψηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας με βιώσιμο τρόπο.
Το ελαιόλαδο Single Estate και καθετοποιημένης παραγωγής, όπως και τα κρασιά κτημάτων, φημίζονται και ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες τους, οι οποίες επηρεάζονται από τοπικούς φυσικούς παράγοντες όπως το έδαφος, το υψόμετρο, το μικροκλίμα και την ποικιλία της ελιάς. Οι τεχνικές καλλιέργειας και παραγωγής προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του προϊόντος. Στη Biolea Astrikas Estate, οι ελιές συλλέγονται με προσεκτικές τεχνικές στις αρχές Οκτωβρίου και μεταφέρονται μέσα σε ελάχιστες ώρες στο ελαιουργείο για να ξεκινήσει η διαδικασία άλεσης, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέγιστα αρώματα και διατροφική αξία των καρπών της ελιάς. Η ευθύνη και ο ποιοτικός έλεγχος της καλλιέργειας, της συγκομιδής, της παραγωγής, της αποθήκευσης και της εμφιάλωσης είναι όλα υπο τον έλεγχο του κτήματός μας.
Οι ελαιώνες μας στον Άστρικα Κισσάμου, με θαλάσσιο νησιώτικο μικροκλίμα, ιδανικό υψόμετρο 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και άνυδρη βιολογική καλλιέργεια προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο της Κορωνέϊκης ποικιλίας προερχόμενο από μυλόπετρες και πιεστήρια.
Τα οικογενειακά ελαιόδεντρα του αγροκτήματος Astrikas Estate καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους χωρίς την χρήση χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, και φυτοφαρμάκων. Η Βiolea έχει διατηρήσει βιολογική πιστοποίησή εδώ και 20 χρόνια.
Πέρα από την βιολογική πιστοποίηση, η Biolea έχει διαμορφώσει οικολογικές μεθόδους καλλιέργειας έτσι ώστε να βοηθήσει στην διατήρηση του περιβάλλοντος. Η καλλιέργεια ελαιόδεντρών μας είναι ξηρική, το οποίο μπορεί να μειώνει την παραγωγικότητα της καρποφορίας αλλά συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των παροχών ύδρευσης του νησιού μας και μας απαλλάσσει από την πρόσθεση μη βιοδιασπώμενων σωληνώσεων άρδευσης PVC. Η Biolea εχει επίσης καταργήσει τις πρακτικές οργώματος και την οποιαδήποτε χρήση βαριών οχημάτων στα κτήματα μας με σκοπό να βοηθήσουμε στην πρόληψη της συνεχώς αυξανόμενης διάβρωσης εδάφους στην Κρήτη.
Στην ΒΙΟΛΕΑ είμαστε περήφανοι για την αγνότητα της καλλιέργειας, συγκομιδής και παραγωγής του ελαιολάδου μας, χρησιμοποιώντας τις ελάχιστες απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου η γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του λαδιού να παραμένουν αναλλοίωτα. Ως αποτέλεσμα, το ελαιόλαδο ΒΙΟΛΕΑ έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και άλλον θρεπτικών ουσιών, έως και 7 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από άλλα τυποποιημένα ελαιόλαδα. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 432/2012, τα παράγωγα υδροξυτυροσόλης του ελαιολάδου ΒΙΟΛΕΑ είναι πάνω από 5mg/20gr λαδιού. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη 20γρ ελαιολάδου ΒΙΟΛΕΑ προστατεύει τα λιπίδια του αίματος από την οξείδωση.